AdobeStock_343003109

Op 6 en 7 november 2023 organiseerde Empreva voor het eerst een studiedag. Een 80-tal preventieadviseurs van de aangesloten organisaties bij Empreva namen deel aan deze studiedag. Zij werden op deze dagen ondergedompeld in de materie rond brandveiligheid op het werk.  

De dag startte met een theoretisch deel over de nieuwe wetgeving en de veranderingen in het Koninklijk Besluit omtrent de brandveiligheid. Daarna was het tijd om kennis te maken met het brandpreventiedossier. Met nog enkele wiskundige berekeningen die werden opgefrist omdat ze nuttig zijn bij het opstellen van een brandpreventiedossier, was de middag snel aangebroken. 

Na een korte pauze, was de tijd aangebroken om kennis te vergaren over de elektrische batterijen.  Tijdens deze interactieve uiteenzetting, kregen de preventieadviseurs allerlei tips en tricks over hoe veilig om te gaan op de werkvloer met batterijen. Ze kregen ook informatie over de brandveiligheid van elektrische voertuigen in parkings. 

Op het einde van de dag stonden nog enkele goede praktijken op het programma. Enerzijds kwam het KBS voorstellen hoe zij het brandpreventiedossier hanteren in hun organisatie. Anderzijds kwam de brandweer van Brussel langs om hun praktische inzichten hieromtrent mee te geven.  

De vele vragen die nog aan bod kwamen aan het einde van de dag, werden gesteld en duiden het belang van deze studiedag aan! 

Studiedag 2023
Studiedag - Brandveiligheid op het werk - 2023